Bliv lokal økonomisk rådgiver

 

Tønder Kommune, Frivilligcenter Tønder og Dansk Folkehjælp vil gerne hjælpe familier, der er kommet i økonomisk klemme. Til det søger de frivillige med forstand på økonomi.

 

Dansk Folkehjælp har nu at startet en økonomirådgivning i Tønder for familier med ondt i økonomien. Rådgivningen er baseret på uvildige, frivillige, men fagligt kompetente rådgivere.

Ifølge borgerservicechef i Tønder, som er ankermanden fra Tønder Kommune, er gældsrådgivning et vigtigt indsatsområde. Dårlig økonomi kan nemlig have meget store konsekvenser for hele familien.

 

- Forskning viser, at et liv i økonomisk kaos og på kanten af decideret fattigdom påvirker hele familiens trivsel og sætter sine dybe spor i børns opvækst. F.eks. kan en periode på et til to år i fattigdom i mange tilfælde spores i børnenes afgangskarakterer ved folkeskolens afslutning, som ligger væsentligt lavere end gennemsnittet.

 

Søger frivillige

Derfor søger Dansk Folkehjælp, Frivilligcenter Tønder og Tønder Kommune nu frivillige med forstand på økonomi.

- Vi søger især frivillige med økonomifaglig baggrund. Det kan f. eks. være nuværende eller tidligere bankmedarbejdere, revisorer, jurister og andre med økonomisk indsigt, der har lyst til at hjælpe nogle af vore udsatte borgere. Som rådgiver hjælper man gældsplagede familier med at få skabt et overblik over indtægter og udgifter – og ikke mindst et samlet overblik over den gæld, man har. Når det er på plads, gælder det om at lave aftaler med kreditorer, så der kan laves et budget og en tilbagebetalingsplan, som er både realistisk og rimelig.

 

Anonym og uafhængig rådgivning

Fra Dansk Folkehjælp er det lederen af den nationale afdeling, der er den primære drivkraft. Han understreger, at selvom der i opstarten samarbejdes med Tønder Kommune, så er det er en anonym, uafhængig og frivillig rådgivning – også i forhold til kommune og banker.

- Vi kan mærke, at det er vigtigt for de borgere, der søger rådgivning, at det er uafhængige rådgivere med både tid og indsigt i problemstillingerne.

Meningen er, at rådgiverne danner et rådgivningsteam med en lokal frivillig koordinator, og så er det planen at tilbyde rådgivning en gang ugentligt, eller når behovet er der.

 

Fakta om Dansk Folkehjælp:

Dansk Folkehjælp er en landsdækkende, frivillig humanitær organisation, som yder hjælp til udsatte mennesker i Danmark og udlandet. Det grønne kors er deres kendetegn, hvor frivillighed, solidaritet med de svageste, og bæredygtighed i deres arbejde er de grundlæggende elementer.

Dansk Folkehjælp har igennem tre år drevet frivillig økonomirådgivning i Guldborgsund og Lollands Kommune, som er Danmarks absolut hårdest belastede kommuner og er nu på vej med en stribe frivillige rådgivninger, således også både i Aalborg og Herning.

 

Kontak Frivilligcenter Tønder og hør mere om dette spændende frivillig arbejde.

 

Bemærk:Der er tale om frivilligt, ulønnet arbejde. FrivilligJob.dk er Danmarks portal for frivilligt arbejde.

Aktivt Ældreliv